Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredsduvan

En duva bär ett budskap
hon flyger högt i kväll
på sina starka vingar
där under stjärnors päll

Hon färdas långa vägar
högt över skog och teg
hon flyger över städer
och ser historiens steg

Hon tar sin färd med risk
vid hav och vattendrag
hon tvingar sina gränser
men aldrig blir hon svag

Hon flyger över bergen
där vinden blåser hårt
hon flyger för de rädda
för de som har det svårt

Hon ger ej upp sin resa
fast färdvägen är lång
det stöd hon får i skyn
är vacker änglasång

Hon är en fredens duva
med frihet i sin korg
hon vill donera kärlek
och utplåna all sorg

Den dag hon når sitt mål
ska länder sluta strida
den dag vår duva landar
ska inga människor lida

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-15 14:51



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En fin och tankeväckande text om fredens duva som idogt försöker skapa fred på jorden.
2024-05-15

  Kungskobran VIP
Hoppas hon landar snart.
Varför skall det krigas, så meningslöst
man blir frustrerad.

2024-05-15

  Maria Sundelin VIP
Fredens duva har det svårt just nu

2024-05-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO