Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


'Krafs krafs krafs krafs', mor hade något emot att jag kliade mig i håret då jag var hemma. Att jag kan ha varit överkänslig mot parfymen, tillsatsen av någon kemisk substans i rengöringsmedel för hår, föll inte människor in.


Något litet om humbug









En del människor
tror om en
del andra människor

att det är
någon skillnad på
människor, men de

är 'bara' människor.
En del människor
får för sig

att de är
olika andra människor
på så vis

att de är
utvalda, högre stående,
något alldeles extra.

Och något alldeles
extra är de
märkvärdigt nog förstås.

De är hörbart
ord-i-nära.
Extra är de

ord-i-nära.
Det märkliga är
att 'de vita',

är mera rosa,
och att det
nog är finare.

Om människans ursprung
är Afrika, då
borde väl i

så fall mörk
hud stå högt
i som rang?

Är det därför
ljushyade är så
måna om att

sola sig, i
glansen? Spelbolag ett
gör nu reklam

för att där
'Monkeys goes bananas'.
Men bara för

att 'vi har
mycket gemensamt' med
djur, är människan

därför ett djur?
En gång i
tiden åt en

del människor verkligen
fruktade frukten bananer.
Om nu söndagen

är en vilodag,
varför 'arbetar' då
de som påstår

sig vara religiösa
en tocken söndag?
Boken 'Därför är

bagaren inte polis'
har jag undvikit
att läsa på

en veckodag. Kanske
har den bara
inte givits ut

än? Bara skrivits,
men inte in
i själva historien?



(2024 05 08)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2024-05-14 20:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP