Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag ville ge dig en kvast, i sol och regn samt farlig hast, hade i brådskan längs vägen, känt mig sagolik som i en sägen, lycklig just här och nu i dagen, som när stolt pappan ses rätta till kragen, nu syns han färdig för resultat, sedan blire nog mat


Jag ville ge dig





Jag ville ge dig
en känga
något att över dig
där slänga

då du i bersån
satt drack ett glas ljummet
för att diskutera ett lån
över det fyllda glaset o skummet

en i England vanligen boende
kan vara fritidsreligiöst
som frisinnat troende
så där nästan pretentiöst

och ändå vilja gå för en själ
av vanligt uppför ande
ändå bara stunden ha ihjäl
ej envar blott tjoande

så som du står i världen här
och bär olika strumpor i dagen
känner fritt i kärt begär
klappar dig på lilla magen.



(Huset på bilden är väl en teater?)




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 25 gånger
Publicerad 2024-05-14 10:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP