Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människor har inget värde förutom i sina principer

I en värld där guld kan blända blick, Där rikedom höjs till skyarna, så högt. Finns de som värderar inte dess skick, Utan ser till hjärtat, rent och ogömt.

De älskar den vars hand är tom på mynt, Vars rikedom är av annan sort än guld. De värderar principer, inte stämt, Av samhällets mått, så kallt och förgyllt.

Men hjärtat flyr från dem med guldkantad hand, Från de som bär sin rikedom som sköld. Det värderar högre den som tar ett stand, För ärlighet och sanning, ej förspilld.

Så låt oss inte glömma, i denna dans, Att värde finns i principer, inte i glans.


 
 
 
 
 
 
 
 



Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 19 gånger
Publicerad 2024-05-17 11:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP