Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med risk för att dessa rader skall stämplas som ärkehögmod från ett mentalsjukt pelarhelgon, blir detta min epilog, tillsammans med mina allra bästa hälsningar till alla skrivare och läsare här på Poeter.se och när jag nu skriver alla, menar jag alla!


Sann ödmjukhet

kräver inte

plats


utan ger.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 361 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-10 14:02



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jag har givit Dig i ett annat sammanhang men ger det igen Upp. 3:7-13 och tror inte Du blir arbetslös även om Du för tillfället byter arena.
"Sök friden och trakta därefter"
2009-10-12

    Sven-Erik Sköld
Det är värt det. Om JESUS står det i Bibeln, att eftersom Han blev ödmjuk och lydig Gud i allt, ja ända intill döden på korset; för oss alla avvikna strulpellar, ja även för dem som hatade Honom och spikade fast Honom på korset, "har Gud upphöjt honom över allting". Det står också "den som ödmjukar sig skall bli upphöjd" och att "högmod går före fall"och vidare "Gud står emot de högmodiga, men det ödmjuka ger han nåd". Summan av detta blir då, att den som ödmjukar sig vinner i längden: nu menar jag inte - och inte Bibeln heller - att "fega ur".
2009-10-10

  Den Gråtande Nihilisten
ja, det är fint skrivet,

men det kan tänkas den ger plats tills den inte har någonstans att vara, och blir helt överkörd. eller?
2009-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld