Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diagnos, diabolisk, dialys


Du gömde dig bakom skrattet
jag bakom tystnaden
den vita rocken med orden i halsgropen
de som drunknade i svalget
diagnosen som rullade ur hans mun
han gömde sig bakom den vetenskapliga rutinen
rabblandet av doktorskorrekta bokstavssatser
vi stod oändligt i varje hörn av mellanrummet
tittade på någonting strax bakom
ögonen
och hela livet
skalades ner
till ett litet nu
som ville ut
och utanför skrek staden
tystnaden sjönk in
rummet böjde sig inåt
någonting darrade inuti
kulspetspennan klickade en gång




Fri vers av Herr Ångest
Läst 285 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-11 19:29



Bookmark and Share


  Lindsy
Reaktionernas olikheter. Hur man hanterar besked, har själv gått och 'knatat' med en text som lite (åtminstonde i min tolkning) påminner om din. Men jag låter den vila i ett tag till, för jag gillar din mycket mer. :)
Bra språk och härlig formulering.
2009-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest