Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sång

       ______________________________________

                     *
                  Några sjunger sent
                     på kvällen vagnarna
                  färdiga för transport
                     Tivoliarbetarna sover jag
                  vänder mig lyssnande
                     om i luften
                  Luften varm stenbalkongen
                     kall för mina
                  fötter i strumplästen

Ovissa ska sjunga med egna röster
nöjesdiktare sova          orörlige röraren stillsamt vända
sig lyssnande om i varma elden   

Några sjunger ännu från balkonger         orörlige
röraren vänder dem lyssnande om i
elden         sången varm genom seklernas nöjesfält     




Bunden vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 1007 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-10-15 20:28



Bookmark and Share


    resilient
"Ovissa ska sjunga med egna röster
nöjesdiktare sova orörlige röraren stillsamt vända
sig lyssnande om i varma elden"


hela dikten har en rytm, inte hexameter, något annat, som gör att jag får känslan av att det är något oerhört viktigt som berättas, som _dom_över_död_man.


Och viktig är den. "Ovissa ska sjunga med egna röster". En lovsång till allt som är oformulerat, inte färdigförpackat, oklart, undrande. Ställer mig i den kören och klämmer i.
2009-10-16

  mayhem and order
Ja en mycket läsvärd historia och tivoli gör något med många av oss, bara att nämna skapar frihetslängtan, mödan värt det hårda arbetet och stenbalkonger....tack!
2009-10-15

  Ulf Lagerholm
jag tycker presentationsbilden mäter sig gott med passagen;

"nöjesdiktare sova orörlige röraren stillsamt vända
sig lyssnande om i varma elden"

vem önskar sig icke det intill medvetslöshetens gräns varande, i detta rymmes en frid, ändock ett öppet öga
2009-10-15
  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP