Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Polerad repris från 2007


Harmagedon


Si, Näcken har köpt sig en ny fiol
den gamla har regnet fördärva’
nu knäpper han fram sin sista triol
som skogsfåglarna skall få ärva.


Och Tomten han provar sitt nya skägg
på sommarens solbrända haka
men tomtemor avger ett skrämmande gnägg
och ligger på lur med en raka.


Jon Blund har förlorat sin paraply
och sitter nu ensam och gråter
Han vet att han icke skall få någon ny
den karl'n lär vi aldrig se åter.


Ett spöke har trillat omkull i en pöl
och smutsat sitt vidriga lakan.
Det dränker nu sorgen i avslagen öl
i väntan på dom och rannsakan.


Si, sotarn har skaffat en hiskelig säck
att ha när han kidnappar barnen!
Nu rider han bort på sin gulvita skäck
att offra dem åt Grottekvarnen.


Med en svartemaljerad hink i sin hand
jag skönjer nu hur liemannen
förlorat sin skära men lämnar en rand
av blod från den läckande spannen.


Två ögonhålor han spänner i mig
och viskar: ”Nog blev jag besviken
om jag ej fick vila, som en sorts fair play,
ihop med de övriga liken.


Ja, skratta ni bara, ni människobarn,
och kalla det för fantasier!
Men vad är vi väl annat än sprödbakta flarn
från tillvarons finbagerier.

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-16 08:17

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
ojojoj!!!! Men nog tycker jag allt att vi är litet mera än bara små sprödbakta flarn - fast dikten är fin - alltid härligt rimmad och nöjsam att läsa. Sublimeringar kan Du verkligen Du begåvade konstnär!!!
2009-10-16

  Njord
Härlig diktning! (Rannsaka kanske det heter? )
2009-10-16

  Knickedick
Så säker och enkel, jag läser varje rad utan att bli minsta nervös för att det ska dyka upp nödrim och haltande versmått.

Jag älskar då jag tilltalas av detta sökande efter att hitta en mening i det meningslösa, och till om med våra sagor och väsen förintar du i denna vers
2009-10-16

  Larz Gustafsson VIP
Mycket bra detta med sprödbakta flarn.
Tanken går till Klarakvarterens kung, som till skillnad från undertecknad var ganska mager...
2009-10-16

    Bodil Sandberg
Tack för detta du poesins mästare!!!
2009-10-16

  ULJO
Rimkonst i den högre skolan, hatten av!
2009-10-16
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP