Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

även åtråns desertörer

 

                            ensamma Dikter vandrande i natt       

                  med sina lustiga små främmande förfäder

         även Åtråns desertörer                 längs trottoarer

                                 & mörkrets Döttrar         mörkrets Dörrar

                  vandrande förbi stora begravningskullar av ord

                           Dikter spridda för vinden i en minneslund




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 1082 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2009-11-01 00:00



Bookmark and Share


  Mästaren och Margarinet
Varje gång en människa dör, brinner ett bibliotek, tänker jag när jag läser din dikt.

Om jag tänker och känner äger din dikt djup.

Jamen.
2010-05-27

    Melona
jag tycker mycker om den här
ditt språkbruk,
hur du placerar orden och låter
sorgens ord, kärlekens ord

ja, all poesi
få en egen minneslund
där vi kan sörja,

även åtråns desertörer
de slaghuggna, de ristade och enkelt ställda
hur dikterna vandrar gata upp och ned
i baktakt, rus och ångest...

jag svamlar
det måste vara din poesi! : )
2009-11-03

  Mr Lindemann VIP
Med små steg och stora tankar lämnar denna dikten då sina spår hos läsarens medvetenhet

i det att vi lyssnar in i den

och tar tag om den
2009-11-03

    resilient
sorgligt tröstande. Mycket vackert. Lite oroligt. Gillar särskilt

"& mörkrets Döttrar mörkrets Dörrar"
2009-11-03

  Mikael Lövkvist
Du skapar en stämning i dikten, en ton, som håller hela vägen hem. Upprepningen förstärken också tonens effekt. Högst gedigen poesi, tycks det mig.
2009-11-01

  Ulf Lagerholm
ja va fan ska sägas, riktig poesi låter sig inte knullas, penetreras av ord med lägre valörer, den äger nu sin kropp, visst vill den förlusta sig, men på sina egna villkor, i denna närvaro måste jag lugnt acceptera att det är jag som blir knullad

fan va gott!
2009-11-01
  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP