Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sällan har orden känts så otillräckliga


Kvinna

Som en värld är du utsträckt, så vacker och mjuk,
med stigar som vuxit igen.
När livet kan skänka mig styrkan tillbaks
då kanske jag hittar till dem

Som en katt är du utsträckt, så vacker och fri
som fräser om något blir fel
med ord som kan krossa och riva isär
och skapa det nya mer helt

Som en bulldog bekämpar du orätt och våld
med krafter som aldrig tar slut
med tankar som flödar som källor av ljus
och flyger som skärande spjut

Som en värld är du utsträckt, förhärjad av krig
och kroppen är värkande spänd
men stillheten bygger så sakta din lust
och kraften att kämpa igen.




Bunden vers (Rim) av Sinuhe
Läst 1133 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2009-11-10 20:09



Bookmark and Share


  Anna*
Mycket vackert skrivet om kvinnan. Ömt. Varmt. Fint. Applåd och bokmärke
2010-04-25

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fantastiskt vackert skrivet. =)
2010-04-14

    ej medlem längre
sista versen otroligt fin :-)
2010-04-14

  Yrre VIP
Mycket vackert och väl värd stjärnan!!
2010-04-14

  Monika A Mirsch VIP
rytm och innehåll flyter samman till någonting mycket skört - mycket starkt - tjusad
2010-04-14

  walborg
Sällan har jag läst en man beskriva en stark levande kvinna med så mycket kärlek och ömhet.
2010-02-26

    Bodil Sandberg
En helt fantastiskt vacker dikt!!!och med suverän rytm!!

sparas.. tack!!!
2010-02-09

  coleve
Applåder! sparar denna som personligfavorit
2010-01-24

    leelee
Otroligt vacker och betagande.
2010-01-11

  Miss Mod
Applåderar och grips av dessa Dina rytmiska rader.
2009-11-15

  Christer Eriksson
allt börjar om börjar.. och just ordet kvinna är ju väl använt, men går liksom inte att slita ut. fråga ulf lundell.
2009-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Sinuhe
Sinuhe