Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en dålig mor


Hotar inte barnen
vare sig med tomten eller SÄPO.
Har aldrig gjort.
"Tomten finns inte",
sa jag till de förhoppningsfulla små
så fort det kom på tal.
Jag är inte mycket för traditioner.

Mina barn är välartade mot mig
och vrånga emot andra.
Det är så klart alldeles fel
och dessutom mitt
som inte trummat i dem:
”Vad ska andra tänka?”
Jag har sagt:
”Vad tänker du?
Hur vill du?”

 Barnen har svårt att anpassa sig,
de förstår inte vikten
av att vara socialt småartiga hela tiden.
"Tack", "varsågod", "tack", "varsågod"
och fråga ”hur mår du?”
utan att vilja höra svaret.
Vad är det bra för?
Det bara belastar hjärnan
som hellre vill tänka på annat.

Jag är en dålig mor
och håller med,
för att jag inte heller förstår
varför man ska in i mallen
när man ändå inte passar.

Barnen har diagnoser.
De är som de är
och tandfen
hämtar fortfarande deras tappade tänder.

 

 

 

 




Fri vers av Åsa Pyke
Läst 235 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-17 21:13



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
De "dåliga" är de bästa !!! Jag vet för min var "perfekt" och efterlämnade ingen värme. Tyvärr.
2009-11-18

  Carola Zettergren
Jo; att en sådan usel och diagnostiserad mor ändå lyckades uppfostra ett mycket välartat barn...och hon säger jag är stolt över dig, mamma ; Du har lärt mig vikten av att aldrig fördömma, att alla har lika värde, hög moral och att karma faktiskt finns på riktigt... Det är väl så att världen är ganska inskränkt... men kanske inte så länge till!:)
2009-11-17

  Catharina Edin VIP
jag är också en dålig mor, jag vet -

Fin betraktelse över ett dilemma.
2009-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke