Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nattsvart

jag går mellan husen i senaste kväll
och svartare kan ingenting vara

regn och med månen i nedan

"luften e alldeles swatt"
sa pojken en gång
i sitt blickande upp
när jag bar honom till säng.

jovisst!
lika swatt är det nu
mer än trettio år senare.

men nu bär jag inga barn
nu bär jag mig själv.




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-11-17 21:39



Bookmark and Share


  LePenseur
Fint minne, härligt återgiven dialekt och gripande, vemodigt slut. Allt på ett vis som ser "enkelt" ut, och därför når fram väldigt bra. Den här tyckte jag om.
2009-11-19

  aftermath
viss lyrik är vilsam och fin att stanna upp lite längre vid,
som i detta fall!
2009-11-19

  Katinka VIP
Så vackert och vemodigt diktat.
2009-11-18

  Alfie M
Alldeles tagen. Du får med så mycket i dessa bilder. Sorgen över tider som flytt sveper genom texten. Mycket, mycket fint.
2009-11-17

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fint alster om tidens gång.
Dina enkla tydliga ord målar alltid så fina bilder.
2009-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP