Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten fågel

 

 

Jag höll den lilla fågeln

för hårt i min hand så den dog

Den andra fågeln höll jag så

försiktigt att den tog sig ur mina

händer och flög sin kos

när så den tredje kom så

kupade jag mina händer försiktigt om den

den stannade kvar och sjöng vackert för mig.




Fri vers (Fri form) av ~Leonardo~
Läst 258 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-22 20:15



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
Jepp, dikten är nu ändrad...
2009-11-26

  Epione VIP
Jag tycker att du ska ta bort texten där du förklarar symboliken.
Den här dikten bör vara fri som fågeln, låt tolkningen vara fri.
Kärleken ska man vara varsam med och ge den utrymme för att kunna växa.
Jag tycker du ska skriva "kupade jag mina händer försiktigt om den" på samma rad.
Vacker som du
2009-11-23

    ej medlem längre
Minns den från igår på vår träff. Den är vacker och tänkvärd.
2009-11-22

  Junitvillingen
Inte lätt att veta hur man ska hålla...det kan bli för hårt eller för löst...men finner man ett mittemellanläge så bådar det nog mycket gott för kärleken:-) FINT skrivet:-))
2009-11-22
  > Nästa text
< Föregående

~Leonardo~
~Leonardo~