Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hängivna vänner


Tvivlet är en pålitlig vän. Inte alltid så bra eller god, men någon man verkligen kan räkna med att den dyker upp, vad som än händer, med sin nervösa ovana att pilla sönder allt nytt man har.

Skammen är den där som ofta hänger efter och vill vara med. Den ser så ömklig och ensam ut att man inte har hjärta att köra bort den, men sedan öppnar den munnen och man önskar att man kunde stänga av. Allt man gör och tänker är fel.

Bitterheten verkar gilla att leka. Man går för sig själv och har inte sett till den på månader och så kommer den framhoppande bakifrån och ropar högt och muntert: ”TITTUT, HÄR HAR DU MIG!” Den har ingen som helst känsla för att man inte är värst glad över att återse den utan återupptar glatt ett ältande av gamla oförrätter man trodde sig vara fri ifrån.

Sorgen är lockande som en trygg och kärleksfull famn. Men den har barn som är verkliga terrorister: självömkan och missmod. De klättrar, klänger och sliter i allt de får tag i och gör en ännu mer tilltufsad än man var innan. Och sorgen bara ler milt och överseende där den sitter orörlig runt hela tillvaron.

De är en konstig samling vänner. Ju mer man försöker stöta bort dem och ignorera dem desto ivrigare blir de att stå en närmast. Retar man dem slår de tillbaka. Men om man talar i förstående ton till dem så lugnar de sig och blir riktigt hanterliga.

 

 

 

 




Övriga genrer av Åsa Pyke
Läst 200 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-21 16:50



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Hmm..alla sorger som bor i våra hus ; hette den visst:)
2009-11-22

  Carola Zettergren
Jepp precis så är det, man måste vara snäll mot dem!! Har du läst min ; sorgen som bor i våra hus? :)
2009-11-22

    ej medlem längre
Ha ha, vilken rolig text! samtidigt så sorglig.. undra hurdan man skulle vara om man inte hade dessa vänner, man skulle inte ha nån skam i kroppen och sen skulle man va helt tvärsäker på sig själv, ständigt överlycklig..
2009-11-22

  Catharina Edin VIP
Det kanske är det du gör här - talar lugnande till dem - så de håller sig undan en stund - de kan ju leka med varandra!
Önskar dig frihet från dessa vänner. Känner väl Bitterheten och Sorgen; de hittar hit också.
2009-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke