Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med viss håkananspelning.


händer

vi bygger drömmar på alla siffror vi någonsin kommit över
så mycket större än vad vi egentligen behöver -
men idag hörde jag den första tranan berätta om soltunga länder
om färger och mindre grått
vi måste bli bättre på att hitta varandra
vi måste börja se det stora i smått

så vi sparkar smalben
vi är blå idag
så vi håller händer
röda i blodet ett tag

audrey slet i våra hjärtan
vi hickade då hennes naglar trängde djupare in
bröstkorgshål, vi blundade,
jag visste inte mer än att jag var din
så jag döpte världen med en kullerbytta
ett dubbelt halvslag
om din panna
vi blev en dag

dansen -
vi var i den

du brände av mig huden,


ren



dina fingrar över mig
som läste mina blodådrors karta


jag hade de friaste fotlederna


men händer i det svarta







bittersweet
smaken av
förlust




Fri vers av Moa Paulsson
Läst 323 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-07 22:42



Bookmark and Share


  Människa
"så vi sparkar smalben
vi är blå idag" tycks mycket om. Enkelhet är så vackert.
2009-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Moa Paulsson
Moa Paulsson