Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
reklam? who gives a shit.


www.afrikagrupperna.se





jag låter det vara
just där, tappar livet
på tredje steget till en
nedläggningshotad krog

det finns plats än
för mer vin
i min kropp

-om inte så tappar jag
den på blod



-



bilder på näthinna
av pojken på tv
han med tunna ben,
med grövre kolv

än armar
det är tungt
att skjuta sin granne
än tyngre

att glömma sin brors gråt


-



och jag vill lägga
vallmorött och acaciagrönt
i hans liv
jag vill pensla hans minnen

med kärlek


.


och bilden
av pojken på gatan
som tiggde om ett liv

jag gick honom förbi
johannesburg-fuck you
doften sitter kvar

och jag tvättar
mitt samvete igen
jag gjorde, fanns där

inte nu, inte jag



och jag vill lägga
vallmorött och acaciagrönt
i hans liv

men det kan jag inte
, inte längre
för jag är bara en vetvilling
en vit kvinna

med en vansinnig dröm
jag är bara förrgår
och det finns så många

söndrade kvar






















Fri vers av lyckeli
Läst 522 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2009-12-11 23:06



Bookmark and Share


  firefire
underbart skrivet,man kan känna allt som du skriver,man kan se, och man kan våndas av vanmakten man ställs inför gång på gång! Fin poesi om viktiga och engagerande ämnen!
2010-01-14

  Lindalou
Vilken stark och laddad text. Jag kände den ända ner i tårna. Så vidrigt med dessa barn och deras tomma, kalla blickar där varje spår utav barn försvunnit.. Om man ändå kunde ge dem vallmorött och acaciagrönt.
2009-12-12

    Tea Alex
Fantastiskt fin! Man vill verkligen måla hans värld!
2009-12-12

  notsomad
wow!!!!drabbar trots långt ifrån...som vanligt genialiskt fångat..
2009-12-12

  Sideshow Bob
http://www.mil.se/sv/Rekrytering/

2009-12-12

  Peter Matsa
Tänker på all uppmärksamhet som varit kring Liberia, och vilken kraft kvinnorna slutligen utgjorde när de satte ner foten gentemot krigsherrarna. Det var fan så bra. Den här texten var likadan.
2009-12-12

  walborg
Varmt tack för den här texten!!!
2009-12-11

  Ola Rydberg
Du berör mig starkt med den här
tack
2009-12-11

  Berit Robin Lagerholm VIP
Den här gillar jag
Utåtriktad generositet och en dikt som griper tag i verkligheten och vrider till i det uppvaknade som behövs
Så skiter du i reklamen också! tack för det
2009-12-11

  Lili Samuelsson VIP
ja du, du kan verkligen skriva du
om det här. det livet där där det är tungt att skjuta sin granne.förbaskat snyggt
2009-12-11
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli