Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långtbort... men vi kan väl vänta till imorgon

Du hade liksom tystnat.
Valt bort alla överflödiga ord till fördel för uppmärksamhet, letat vrå med ryggen, beväpnat själen med karbin... Och jag hade vaknat till ett rusande hjärta.

Men sättet du ömt drog upp dragkedjan enda upp till hakan på min bävernylon overall och bar min väska på väg från bussen, storebror... avslöjade allt.
Vi skulle hämnas allt... Vi skulle kräva varje krona det kostade att i åratal lappa ett äktenskap, söndags bussen från pappa till mamma, för själar med karbiner och rusande hjärtan, för att vi blivit över.
nästa gång stapplar vi inte av bussen, utan låter den rulla... , rulla mot örnäset och sedan långtbort...

När man rundat skolan kan man se lamporna i mammas fönster. Vi tog en snöpulsande genväg över den vinterklädda gräsmattan.
Jag klampade noggrant efter i varenda fotspår som min storebror dunkade ner, Jag höll hårt i min nalle och önskade att min fotspårs följning skulle förbli på ett mentaltplan... sjunka in i mig och fastna i själen.







Fri vers av spellbound
Läst 341 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-12-17 16:27



Bookmark and Share


  Veronic@
Förstår känslan av att slitas mellan två hem, mellan två personer som är dom största, vackert som vanligt ;)
2011-02-05

  Deva
en så fin text du skriver, ur barnets perspektiv med alla nyanser i behåll!
2011-01-30

  Dyrbye
Riktigt bra!
2009-12-17

  Inkarasilas
Mina är Torsdagsbarn och varje ord du skriver här är som knivar i ögat. Att följa fotspår bort mot hem. Helvete då. Bra
2009-12-17

  etthjärtaäralltidrött
Så bra du skriver...
2009-12-17
  > Nästa text
< Föregående

spellbound
spellbound

Mina favoriter
Vi var andetag ,