Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snö är bokstavligt talat en gåva från himlen...




Änglarnas sång som blev snö

När stjärnan över Betlehem tändes
ljöd änglarnas sång så klart
och alla som hörde dem sjunga
förstod att det hänt något underbart

Sången som hördes från himlen
föll som snö mot jorden ned
Den unga modern i stallet
såg den och drömde om fred

Och än i våra dagar
faller änglarnas sång ner som snö
Gläder stora som små
och skyddar växterna från att dö

Den lägger sig i Himalyas berg
för att smälta och rinna
ner till det folk som nedanför bor
och som rent vatten måste finna

Här i Norden lägger den sig
som täcke över gran och tall
Den speglar ljusstakens sken
och lyser i natten kall

Mössa och vantar tas på i en hast
alla barn ut i snöyran springer
Snö är något underbart
snögubbar byggs tills skolklockan ringer

Men högt upp i atmosfären
finns utsläpp från julgranstransport
och ner över hela världen
faller snö som redan töat bort

Ingen snö till barnens gubbar
ingen julstämning i Norden
Himalayas folk törstar
änglarnas sång når inte jorden

Men ändå bråkar våra ledare
om vems fel det är
att snön har försvunnit
Finns det ingen vettig människa där

som kan tala om för dem
att det är allas fel och allas ansvar
Ingen kan skylla på den andra
utan att se på hur man själv det har

Vi måste lära oss lyssna
på varandra och på änglarnas sång
Annars kanske inte våra barn
får uppleva en vit jul en gång

Men än är det inte för sent
i år vi kanske änglarnas sång se och höra får
Därför vill jag bara önska er
God jul och Gott nytt år

 




Bunden vers (Rim) av blå fjäril
Läst 763 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-12-18 15:57



Bookmark and Share


    En Liten Poet
Perfekt!
Några små nödrim verkade infinna sig.
Men vem är jag att klaga på sånt.
Det blev ju perfekt iallafall!
God jul, och gott nytt, lite försent!
2010-01-05

  Ingela Svenson VIP
Så vackert!
2009-12-26

  Drömfångare
Gud, vad bra skrivet - riktigt klockrent!
2009-12-20
  > Nästa text
< Föregående

blå fjäril
blå fjäril