Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är väl att klandra, om någon?





Den som till sitt eget hem
ej bjuder den hemlöse
utan går till en lokal i staden
för att där tillsammans med andra
hålla grytan kokande
för dem som inget hem har

eller

den som till sitt eget hem
ej bjuder den hemlöse
ett mål mat
en säng för natten
o inte heller arbertar idéellt
med att hålla grytor kokande

vem av dessa är mest ärlig
med att 'låta folk hungra'
samt 'sova ute och frysa ihjäl'

är det verkligen min sak att
bry mig en kvart eller två i vinden
innan snön faller
o temperaturen sjunker

hur skulle vi kunnat göra annorlunda
för de som inte förefaller att ha
vems är väl skulden
och ligger den verkligen på mig
en enda skuldtyngd människa
bland det stora flertalet julfirare?




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-19 10:29



Bookmark and Share


  Catharina Edin
Svår fråga - hur mycket är den enskilde skyldig att göra? Hm.
2009-12-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP