Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljug för mig älskling.

Ja ljug.

Ljug för mig om vacker tystnad
bakom sköra spetsgardiner.

Ljug för mig om mörka tidigasenakvällarnätter
med ciggaretrök och mer än glöd i våra hjärtan.

Ljug om att vi är annorlunda och
le ditt läppstiftsröda leende.

Ljug om lyckan, en lögn som tillochmed jag ser igenom.
Det var för länge sen någon av oss var där.

Ljug om att du har full kontroll.
Jag såg på när du tappade bort den.

Ljug om att allt är okej.
Jag hörde dig snyfta när jag var inne på toaletten bredvid igår.

Ljug om känslan och framtiden och nutiden och dåtiden.
Ljug om all tid för vi har inte mycket av den kvar.




Fri vers av Novemberrus
Läst 1014 gånger och applåderad av 57 personer
Publicerad 2009-12-20 21:23



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Mycket vackert!
2018-01-20

  Boneyfrank VIP
Väldigt begåvat! Gillade den!
2017-10-03

  Henning Hson
Tummen upp!
2016-01-13

  gunnnar nylund VIP
Tänkte av någon anledning på
Fleetwood Mac och låten Little Lies
när jag läste detta. Ja visst tusan
måste man ljuga lite ibland, sanningen
har en förmåga att bli för trist i längden



2014-10-24

    AgnesKenshin
Där ser man! Samma titel... och sådä...r på en dikt jag fick publicerat i Veckans Vers nån gång kring 07/08 :)
2014-10-19

  lodjuret/seglare VIP
Sanningen är alldeles på tok för överskattad. Blott de vilka förstår att rätt lura sig själva kan på rätt sätt även förstå sig på att handskas med den. Den är ju ändå lätt subjektiv.
2014-05-04

  MobergsOrd
Du är verkligen begåvad. Snyggt!
2013-10-06

    ej medlem längre
Gud, vad häftig du är! Väldigt djupt och otroligt snyggt!
2012-10-11

  Let it go VIP
smärtsam, stark och sann, ibland behöver vi höra det som vi vet inte är sant
2012-09-06

  Philip V
Du skriver bra!
2012-01-14

  dagbokspoesi
Fan så snyggt. Du skriver riktigt bra.
2012-01-10

  Maj-Lis VIP
Ibland kan man känna så
2011-08-22

  Quasimodo
Mycket sanning i dessa ord!!
2011-08-10

  Maj-Lis VIP
Så kan man känna ibland...bra
2011-05-12

    vilgot hellros
riktigt riktigt bra skrivet
2010-10-29

  ~Leonardo~
Vackert....ömsint trots temat, det kan finnas tillfällen, då en lögn vore mer välkommen än den skrämmande sanningen.
2010-10-17

  poetlinan
Denna berör oerhört!
2010-08-26

  Drömkram
skulle vara : stå ut och stå på dig, sorry! Kram
2010-06-23

  Drömkram
Djup självinsikt, det är bra att den uppenbarar sig nu och inte senare hur hårt det än kan kännas. Med vackraste ord förmedlar du känslor som känns igen. Stå ut och stp på mig, acceptera aldrig något som går mot dina principer. Kram
2010-06-23

  kaosflicka
Du lyckas verkligen beröra mig! Starkt jobbat och underbart skrivet!
2010-05-12

    Marica Källner
Även denna är fantstiskt bra!
Du är äger :)
2010-04-29

  blaite
Snyggt fan i mej
2009-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Novemberrus
Novemberrus