Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vargens betraktelser

Står på klippan,
ser ut över dalen,
känner vittring
av människoflock

Står så ett ögonblick
vänder i nästa
springer mot gömsle
medan tankarna yr

Tänker på skogen,
den djupa, den tysta,
på djuren som finns där,
som jagar och jagas

Tänker på åren
som gått och skall komma,
tänker på släkten
som krymper och växer

Tänker på sommaren 
med lek framför lyan,
valpsvans och valptass
i ett enda kaos

Tänker på hösten
när allting blir stilla,
träden skiftar, 
fåglarna flyr

Ser på snötäcket,
det tjocka, det vita
ser hur det lägger sig 
döljer hans spår

Och vet att det snart
kommer färgas
rött




Fri vers av blå fjäril
Läst 529 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2010-01-05 12:24



Bookmark and Share


  Myself
bra skrivet.
2010-01-07

  Shininkagemusha
Vi borde samla alla vargdikter. :)
2010-01-07

  Berit Robin Lagerholm VIP
Förlåt; "stark" ska det naturligtvis vara.
2010-01-07

  Berit Robin Lagerholm VIP
Star och fin text som behövs.
2010-01-07

  Anna*
I dessa vargdiskussionstider är din dikt högaktuell och välskriven
2010-01-06

    En Liten Poet
Alltid lika bra!
Jag gillar att man själv kan tänka sig att vara vargen. Iallafall jag känner samma saker. Fram tills marken färgas röd då. Haha
Jättebra!
2010-01-06

    ej medlem längre
en fruktansvärd sanning
bra skrivet
2010-01-05
  > Nästa text
< Föregående

blå fjäril
blå fjäril