Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urvattnad kristendom

utan must och färg:

utan korsets

livgivande

flammor!


Vem vill ha någonting sådant?


Kärlekens Gud, sätt Dina färgrosor

på våra blodfattiga kinder

och tänd på nytt Din

låga i våra bröst

i ung som

gammal!


Låt oss än en gång

beröras av Ditt

heliga kol:


Din heliga låga!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 195 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-15 15:29



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Alltför många vill ha den urvattnade varianten eftersom den inte ställer några krav på förändringar.
Många vill ha sin "kristendom" som ett slags kulturell fernissa.
2010-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld