Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Existentiell klagan ll


Postmoderna samhällets människoideal:
mänskan som får i flocken, hypnotiserad slav
med simulerad känsla, mål, tanke och tro,
ett incitamentsberoende tycks aldrig få nån ro

går dit pilar pekar,
fördömer den som nekar
lögner som ej bevekar
sanning som under, det kvävda ropet ekar
Jag, uppdagar kartan över maktelitens lekar
så lyssna nu bonden, knegan o steka´n

mina ord
är inte skapta för estetik,
nej, min tunga är stöpt i blod,
som är i polemik
mot vedertagen skit
som byråkratiskt politik
och det offentliga samtalet,
som förvränger vår etik
överkonsumera mode, mat
och ny teknik,
så att du blir klonad och skyltdockan snarlik
och själen förorenas av demonisk symbolik

men vill du se,
o att förändring ska ske?
minns att kunskap är makt
och revoltera mot förakt
enas i den kärlekspakt,
som stavas revolution
initialt i jaget,
sen i massopinion











Fri vers (Spoken word/Slam) av Eduardo
Läst 413 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-17 18:34



Bookmark and Share


  friktion
följ pilen PP

- alltid redo


blod?
2011-09-16

  Mr Lindemann VIP
Gillar det du skrev här
2010-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Eduardo
Eduardo

Mina favoriter
Kärleken
Underliv kreativ