Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Davids strid mot Goliat

Davids enkla

stenslunga


hade en förtjänst

framför hela Israels här:


Gud rörde sig

i den.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-21 05:29



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Den har Du: hjärtat, med stenar ditlagda som idag är bröd: det bröd som kommit ovanifrån, d.v.s. JESUS Själv... Tack för Din kommentar!
2010-01-21

  Anna*
Mmmm, om jag ändå hade en stenslunga som Gud ville röra sig i
2010-01-21

  Larz Gustafsson VIP
Definitivt.
Saul erbjöd sin rustning. Men det var inte Davids "grej". Gud hade sagt: slunga och stenar.
Av detta kan vi lära oss två saker: När Gud sagt något kommer fienden alltid med alternativ för att locka oss bort från A-planen ("Jag skulle ha varit bilförsäljare om jag lyssnat till vad folk sa", som Bill Stenberg yttrade vid ett tillfälle.)
Samt att vi har alla olika uppgifter, funktioner plus att vi alla är unika.
Man ska heller inte jänföra sig med andra och tänka: "Ja men broder eller syster si och så har en sådan snygg utrustning och här står jag med slunga och stenar..."
"Gud uppenbarad i det enkla", som en predikan av William Branham hette.
Hans tankar är högre än våra och Han utväljer det som vi ringaktar.
2010-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld