Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är inte döv eller blind

Lägger på luren

Öppnar väskan och tar upp det som behövs

Vantar, mössa, busskort, nycklar m.m

Sätter mig upp rakt på sin plats

Tar tag i blixtlåset längst ner och drar upp

Tar upp det snabbt och tydligt så det hörs och syns

Knäpper alla knappar

Tar upp kragen bestämt

Vilar väskan på andra axeln

Stänger igen alla fickor och lås

Snyter mig i fall att

Ser till att skosnöret inte är löst

Drar händerna på låren i snabb takt

Drar med skorna på marken så gruset låter

Vänder på kroppen några få grader

Trycker på knappen i fall du ännu inte har märkt

Märkt vad jag vill signalera

Jag ska av bussen

Vill inte störa med ordet "ursäkta"

Trodde att det andra jag gjorde räckte


Vi ska alltid göra det lätta komplicerat

Kommunicera så slipper vi all trams






Fri vers av -Dandy
Läst 311 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-12 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

-Dandy
-Dandy