Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ax efter ax av skördetröst

  

Ännu kvar

ingungad i livets kärna

med en filt av tålamod runt axlarna

smakar jag värld igen

  

efter sjukdomstiden då jag bidat

i ett inglasat  lugn

 

och då dagarna var gulnande ark

som ristades fulla med frågor

tills något skalades av.

 

Det gav mig en droppe frihet

 

för när inget fanns kvar av kunde

utom tungt som uppför trappor 

och instängd bland svett och tårar

kom ett hemligt fält där lien slog knut på sig själv

 

där mognade ax efter ax

av en dyrköpt förmåga att vänta in

en  spegels obrutna ocean

som blev till en skål i hjärtat

och öppnade mig.

 

Så blev jag drucken av glöden i vanlig vardag.

   

Tänk min oerhörda förvåning nu

över den storslaget vävda mattan värld 

där så märkliga gåtor dväljs -

 

bara det att gatorna ligger kvar att gå på

medan varp möter väft som stenar havets rand

då vi själva vävs till gryning

som tänjs ut i nya mönsterdjup.

  

(Åtminstone ännu en stund

innan sinnena hinner åldras

och damm samlas på vänta in.)

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Cadena
Läst 336 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-04-14 13:29



Bookmark and Share


  Silvergirl
Himla fint formulerat, superbra text!
2010-06-27

  Anna*
Varmt, kärleksfullt med tillit trots allt! Strålande!
2010-04-23

  Deva
att återta livet, så levande beskrivet!
2010-04-18

  korpfjäder
Du har så vackra bilder för hur det är att återfå livet...Vardagen, det som blir så värdefullt...
2010-04-14

  Almagrundet
Så fint och välformulerat om läkedomens märkliga och unika tid och tillstånd! Tycker om slutparantesens insikt om att det är en begränsad upplevelseperiod, vardagen hinner alltid ifatt.
2010-04-14

  walborg
Strålande bilder och språk om en nyvunnen tillit till livet.
2010-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena