Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ursäkta, kunde helt enkelt inte hålla tillbaka lusten att presentera en vårdikt - tycker det ligger rätt i tiden!




Är våren en krigare?

Är våren en krigare?

- Nej, snarare såningsman
jordemor
trädgårdsmästare,
en herde som vandrar med hjordar av regnmoln,
en smed vars ässja glöder i himlen.

Våren bärs hit av en lärka
som sitter bland jordkokor
på en nyss snöfri åker
På dess vingar ryms inga vapen

 

 




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 435 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-03-14 22:06



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Våren avväpnad och skön, framburen av din hyllning!
2010-03-15

  vera gade VIP
Bokmärkes...
2010-03-15

    papillon
En god vårdikt är sannerligen inte är lätt att skrivna eftersom nästen alla vårliga metaforer är nednötta till mo och mjäla - men här är det fräscht bland jordkokorna och bilden av herden som vandrar med sina regnmolnshjordar är hur härlig som helst!
2010-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP