Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för pompöst, överambitiöst och klychigt. men det är med både allvar och tanke, åt söder.


one night stand/bara kaffe

kastar undan haven
böljar över hans golv
sliter sönder flodvattnet
skrider mot honom

bergen krymper långsamt till grus under händerna
smular sönder stenen mellan fingrarna
blåser sakta en öken över värden

han skrattar
klappar bredvid sig på sängen
lägger huvudet på sned
"jag har ju manglat lakanen, kom och känn då..."

men tro mig
hur många gånger hon än följer dig mellan lakan
leker dina lekar
blir hon aldrig din

och om du för ett ögonblick tycker dig tro något annat
ska hon nedkalla helvetets alla plågor över dig
då hon går
pest - en feber som sliter dig i bitar
gräshoppor - skaver i ditt hjärta
grodor - de låter dig aldrig mer sova

du har henne aldrig hel



värden är bara gäst i henne




Fri vers av Moa Paulsson
Läst 434 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-03-16 17:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Moa Paulsson
Moa Paulsson