Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Må de aldrig smälta

Vintern var hemsk
tack, jo vi vet

Sommaren är varm
tack, jo vi vet

Årstiderna emellan uppskattas sällan

Men idag fick jag respekt för våren
för slasket
för snödrivorna vid trottoaren
som sakta, sakta
för sakta tycker en del,
sakta smälter

Det som smälter försvinner dock
glöms bort

Vi glömmer snabbt bort eländen när vi inte påminns

Jag är smått kär i snön som ivrigt ligger kvar i mitten av parken

Den vill inte släppa taget, vill ge oss ödmjukhet

Jag villa aldrig att all snö ska förtvina
vill inte halka på isen, men vill inte glömma bort den heller

När jag tänker på den söta snön som sakta
eller i mina ögon nu
för fort smälter bort
som en sjuk vän som ger sina sista råd vid dödsbädden

Inte kan vi glömma en sjuk vän?

Ödmjuk






Fri vers av -Dandy
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-29 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

-Dandy
-Dandy