Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När livet har farit fram hårt och man får hjälp av en varsam hand.


När Natten är kall

Blågrå ögon glittrar vänligt
varsamma händer kan ge mig styrkan
att ta mig samman
för att våga leva

ingen natt är så kall som denna
frost tunn is täcker den djupa sjön.
tranorna har dansat färdigt för i år
Liksom jag har dom dragit sig tillbaka

Kall sjö och kallt vatten
lika kallt som blodet i mig
har frusit fast i mitt hjärta

Men du är där med blågrå ögon
glittrar och får mig att ta mig samman
för att fortsätta leva
resterande tid av mitt liv.




Fri vers av yta
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-04-08 21:14



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus VIP
Fin om att ta emot hjälp. Tycker speciellt mycket om "tranorna har dansat färdigt för i år" och hela texten runt omkring. Det är en så fin och talande bild. Och ovanlig. Tack!
2010-04-10

  Katinka VIP
Finstämd och poetisk dikt.
2010-04-08
  > Nästa text
< Föregående

yta
yta