Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens regn stelnar som en evigt lånad verklighet

Släpper tid, droppar
sanningar,

nattens regn stelnar, evigt lånad verklighet
livets dofter,

rent
bortom era horisonter,

jag lever,
du ser ju ej,

tårar,
vet ej mig,

vill ej veta allt,
jag mördade en dag,

våra drömmar föll,
en eld,

brännda hjärtan,
eldens poesi krymper stålet helt,

en tyngd förlåter svaret
tyngden i en sårad själ,

beskådar




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 184 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-04-14 23:14



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Kan bara hålla med föregående talare
2010-04-15

  Jan Simonsson
Du är i högform, Peter. De fyra senaste, inklusive denna, är pärlor av stram, reducerande, bildrik meningsfullhet. Skönt att vakna till.
2010-04-15
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth