Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uttrag ur något som jag inte vet hur det ska sluta, jag är sämst, sämst, sämst på att komma på hur saker ska sluta. Det här är ungefär mitt i eller ingestans, jag vet faktiskt inte. Verkar det överhuvudtaget lovande? Hjälp mig!


Det hade varit en sommar färgad av klimathotet

Det hade varit en sommar färgad av klimathotet, stekheta dagar, regnskurar som kom utan någon förvarning, vindar som bet tag i huden och vulkanutbrott som hindrade människor från att lämna landet.

Sommaren när folk på allvar hade börjat oroa sig för jordens bräcklighet och när gatorna fylldes av demostranter hade varit deras.

Det hade varit promenader som från början haft ett mål, men vad det var glömdes bort på vägen. Överdosering av kaffe i parker, sönderkysst hud och gräddbakelser på herrgårdar. Cigaretter på hennes balkong ovan takåsarna, liv och händer som vävdes samman till tonerna av fingrar som lekte över en flygel.

Hur hon slutat drömma mardrömmar och somnat in till hans röst som läste ur böcker hon aldrig hört talats om, men som satte ord på det som pumpades runt i hennes blodomlopp.

Hans mörka hår glittrade av regndroppar och i hans ögon reflekterades ett liv. Ibland undrade hon om andra såg samma sak när de mötte honom, eller om det bara var hon.

De lagade mat, eller han lagade mat, som smakade Paris. Hon brännde allt, och köpte hem sushi, han retade henne och hon låtsades bli arg, tills de inte gick längre och de låg på golvet och skrattade i varandras munnar.




Bunden vers av justaskme
Läst 314 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-07 12:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

justaskme
justaskme