Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland är det hårt att vara gris, men bonde kan man väl i alla fall tänka sig att fortfarande vara, med eubidrag eller belgisk blue hängande mot slakteributikens kylvägg i väntan på anrättning på svenskens talrika besök uppå krogen


Något litet om att leva





Jag har tappat
livslusten, jag vet
att jag hade

den när jag
somnade i läderfåtöljen
framför teven igår

och när jag
vaknade, borstade tänderna
gick och lade

mig att sova
i bingen fanns
den fortfarande där

i hjärtetrakten någonstans.
Sedan måste den
ha vaknat och

gått upp flera
timmar före mig
för nu saknas

den mig och
hur jag än
försöker mig på

att finna den
så verkar den
som alldeles ha

gått upp i
rök eller kanske
in till grannen

för att ta
sig en kopp
fika med kanelbullar.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-08 10:43



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Klart den gått in till grannen för att fika. Det är där den är ska du se. Den kanske behöver vara lite för sig själv ??
Gillar också hur du har delat upp verserna; det var annorlunda...
Bra!
2010-05-10

  Izabelle Holmgren
Jag älskar hur du delat in styckerna! Det är ryckigt och det gör det hela ännu mer intressant. Liknelsen med att livslusten gått upp flera timmar före, riktigt jävla smart. Det känns verkligen så ibland.
2010-05-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP