Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hypokondern och våren



Min bild av framtiden är vacker

trots alla de slemma attacker

på hälsan som åldern nu riktar,

ett skäl till att dagsformen sviktar.



Vad bryr mig den värkande höften

mot majsolens  ljuvliga löften? 

Och knutan där nere i magen

när kalvarna betar i hagen.



När krampen slår ut mina vader

jag drömmer om blommor och blader 

 och blodtryckets krumsprång jag glömmer

när jag var ny maskros berömmer.



Må detta få bli ett exempel:

Fast krasslig är kroppen ett tempel

och står det ej kvar om en månad

så blir jag nog ganska förvånad.





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-08 13:08

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
En kamp mot oro och smärta värd all respekt och allt tack i världen!
2010-05-08

  Fredrik P. VIP
rörande om ålderns krämpor
och om hur de övervinns.
bra, vännen! (sagt av
en hyperhypokonder!;>))
2010-05-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP