Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torghandel

 

Det står en vänlig gubbe med rosor i en korg.

Han slänger dem till folk, som skojeri,

och några frågar varför och någon stannar upp

men många skyndar undrande förbi.

 

När skymningstiden nalkas och rosorna är slut

då står han ensam med sin tomma korg.

Och den som tittar noga skall se hans stela grin

som en grimas som skvallrar om en sorg.

 

Ty rosorna han offrat har varit ett försök

att bryta med en plågsam ensamhet.

Nu ligger torget öde och rosorna är slut

och han fick korgen. Ej gemensamhet.

 


Jag ömkar denne kille.

Ingen insåg  vad han ville.

 

 


 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-11 17:48

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Kan identifiera mig med honom.
2010-05-11

  walborg
En gripande text, som påminner mig om att jag ofta erfarit att människor ger bort just det de allra djupast längtar efter att få själva. Så ta emot godhet och vänlighet, men glöm inte att återgälda den till givaren.
2010-05-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP