Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om bot och bättring



"Så knäfall, du syndiga människa

och bed för ditt eviga liv!"

Dessvärre, du som har en annan syn,

så långt når ej mitt perspektiv.



Jag gläds åt min tillvaro, här och nu

och fruktar ej inför min död

jag tackar försynen för att jag får bo

i ett land rikt på allt, utom nöd.



Här fröjdas jag åt varje ljuv minut.

Min livsbild tål ej något annat

än tron på att livet är oerhört slut

när hjärtat har tröttnat och stannat.



Så jag lever grundligt från dag till dag.

För mig är det alldeles givet

att resan är målet. Jag avstår nöjd

från en plats i det eviga livet!

 















Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-14 09:41

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  aol
bilden är sagolk, texten är ju din egen snälla vän
det vore ju kul att hoppas,men menmen vi får se,
2010-05-15

  Larz Gustafsson VIP
Gud gav mig ett annat perspektiv. Ett kort.
Men ändå långsiktigt.
Jag fick klart för mig att jag är en evighetsvarelse.
Och att det finns två ställen jag kan tillbringa evigheten på...
2010-05-14

  Niclas Petersson VIP
Vackert!

"Så jag lever grundligt från dag till dag.

För mig är det alldeles givet

att resan är målet. Jag avstår nöjd

från en plats i det eviga livet! "

Oavsett om det väntar något annat eller inte så är detta ett livsmotto att följa...
2010-05-14

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket fin. =)
2010-05-14
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP