Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mangelboden

 

 

Min tillvaro är som en mangelbod

där jag kläms mellan marmorvalsar.

Ett öde som villfares ond som god

och jag skriker för fulla halsar.

 

När gryningen kommer med vånda och svett

jag vrider mig maktlöst i vakan

Det är som om Belsebub själv bäddat säck

med min likbleka kropp som lakan.

 

Sedan lider jag vidare, vaket

och stirrar planlöst i taket.

 





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-19 23:13

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Det var en märgfull liknelse - lessamt att behöva uppleva smärtor.
2010-05-19
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP