Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gourmet

 

Att tömma ett glas Parador

i sällskap med Lars Lucidor

nog gjort mig till en mycket snäll man

som senare, med mäster Bellman,

och sång av mamsell Arabella

i hägnet av en vilsam källa

kunnat inta en mör beckasin

tillsammans med herr Nils Ferlin.


Att se'n även njuta en röding

i Värmland, tillsammans med Fröding

och tro att jag klarvaken  drömmer

i sällskap med Tomas Tranströmmer

och skapa en fiskaladåb

på Vinga fyr, med Evert Taube...


Så omåttligt stursk är min diktaraptit.

Jag skriver och ändrar och drömmer mig  dit!





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-24 21:03

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
En fin resa genom alla goda ting - härligt att följa med.
2010-05-25
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP