Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mon amour

 

 

"Jag köpte min kärlek för pengar.

För mig fanns ej annan att få".

Så skaldade ju Gustav Fröding

och jag blev så sorgesam då.

 

Ty alla bör nås av den kärlek

på vilken man ej sätter pris

och alls icke känna den smälek

som steglar likt bittraste ris.

 

Jag tackar den lyckliga stjärna

vars lyskraft är så generös

att jag ännu får dela livet

med dig, du min älskade tös.

 

 

 


 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-30 19:00

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Underbar kärleksdikt till Din trofasta älskade.
2010-05-31

  Monika A Mirsch VIP
du gav även mig exakt vad jag saknade i denna vackra kvällsstund mitt i en oerhörd grönska och sorg i sinnet - en lisa - en tröst
2010-05-30

  Hans Christian
Verkligen snyggt rimmat ! Bravo.
2010-05-30
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP