Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visst kunde vi försöka .....

I en värld där mycken respekt och kärlek svalnat
och dess lågor har falnat
men ännu inte helt slocknat, för kvar finns ju hoppets glöd
så tänk om vi kunde börja samarbeta och ge varandra stöd

så kanske vi tillsammans kunde blåsa liv i lågan igen
kan hända det skulle kunna leda till att vi började kalla vår nästa för vän
göra ett försök att leva i fred med varandra
och gemensamt vandra

på en förändringens väg och tillsammans arbeta hårt
för att komma tillbaka till det skedet då allting inte var så svårt
då så många kunde se på varandra utan avund och hat
utan att skada sin nästa och såra varandra med en massa onödigt prat

vi kanske kunde börja, en bit i taget och hjälpas åt
så kanske kärleken mellan människor åter började spira, och vi slapp ljuden av vemod och gråt
för vi har alla gemensamt ansvaret för att göra vår värld annorlunda
vi kan inte bara fortsätta att blunda

om den stora mängden hade den inställningen och gick med
och kämpade var och en för fred
med kärlek och respekt mellan människor och glömde ordet intrig
glömde ordet krig

började samarbeta
och tillsammans kunde leta
efter kärleken och friden
för knapp är tiden

vi kan inte fortsätta att leva som vi nu gör
för det är så många som helt i onödan dagligen skadas och dör
för att vi inte kan leva i fred och sämja
och den sanna kärleken främja

gå med för fred
i alla led
sträva efter att göra Ditt bästa
så kanske Du får ett positivt gensvar av den som kallas för Din nästa




© Ted Örnberg 2010
Foto:www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 461 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-06-02 13:41



Bookmark and Share


  Maria T
Så sant. Måtte kärleken mellan
människor åter börja spira.
2010-06-10

  oMareld
jag håller med!

tänk om alla ville försöka
2010-06-05

  Miss Mod
En riktig fredssång!
2010-06-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Fred i alla led
bara att hoppas
att tiden inte är
ur led, för på det
Du skriver om
det håller
jag med!
2010-06-04

  anits VIP
Ja, om det någon gång ska bli fred
måste vi alla hjälpas åt, respektera
varandra, inte gå bakom ryggen, utan
vara ärlig och sann, om vi börjar med
oss själva, kanske vi snart är vänner
och kan tro på vår nästa
2010-06-02

  aol
en underbart sann välarbetad livspoesi,
för presis så vill skavi vara
2010-06-02

    ej medlem längre
Snyggt...
2010-06-02

  Bibbi VIP
Ja om var och en drar sitt strå till stacken så blir möjligheterna många till förändring.

I detta vill jag stå med.

Anmäler mig på direkten.

Massor av applåder!
2010-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP