Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nej, det var inte bättre förr. Skillnaden var att vi kunde skylla på, att vi inte visste.




Efterlyses: Orätt-Visa!

 

Vi rika mäktar de andra bespisa.

Vem komponerar den Orätt-visa

som gör varje rikeman till filantrop?

Nu bär vi skygglappar mot alla dråp

som överkonsumtionen och flärden

orsakar de som, i den tredje världen,

inte haft turen att födas bland oss.

 

Vem tänder slutligt de mänskliga bloss

som får allt ljus att tydligt belysa

alla som svälter och alla som frysa?

Hur skall vi få oss, som kallas besuttna

att se hur världen nu långsamt tycks ruttna?

Säg mig var finns den Messiasgestalt

som hjälper oss bringa reda i allt?

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-06-02 16:00

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
ja - du sjunger den visa jag endast suckar om - välsjunget!
2010-06-03

  horror vacui
Oh, jag gillar

"Vem komponerar den Orätt-visa"

Snygg dubbelmening där!
2010-06-02
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP