Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomten ligger död i gräset


Mitt i det idylliska
bland gärsgårdar
stenmurar och hagar
ligger han död i gräset

Fast det är inte han
bara en stel kropp
inga skratt inget leende
Tomten är spårlöst försvunnen

I ett mörkt hål i den mörka skogen
begraver jag vad som var min vän
När jag täcker kroppen med jord
känner jag förtvivlan krypa sig på

En tår faller längs min kind

Jag går ner på knä
och reciterar en bön

Ӂh, Universum,
allt som är rätt för er
är rätt för mig

Ingenting är för tidigt,
ingenting är för sent
om det kommer i rätt tid för er

Allt era årstider
för med sig
är frukt för mig

Åh, Natur,
allting hästammar från er
I er åtefinns alla
och till er återkommer allt”

Jag reser mig upp övertygad
om att jag bara har återställt ett lån

Tåren torkar




Övriga genrer av Jonas S. Lundström
Läst 773 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-10 18:34



Bookmark and Share


  Ground Zero
...underbart, livet går vidare!! ??
2014-03-02

  Gunnar Odhner
Här verkar förtvivlan ha gått över i tillförsikt. När tomten dör kanske det är ett gott tecken, trots vänskapen?
2010-06-11

  Annie b'larsson VIP
Väldigt vackert. Mycket fin dikt.

Orden:
"Ingenting är för tidigt
ingenting är försent"

jag vet inte om det är så, men
jag bestämmer mig för att det är så.
2010-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Jonas S. Lundström
Jonas S. Lundström