Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vandring på Livets väg

Jag vandrar dagligen mot målet på livets stig, men aldrig i ensamhet
men ändå så det inte alla gånger så lätt
för så mycket försöker att störa och oroa, men jag vet
att mitt sökande till slut ger resultat, och jag vet att jag valt rätt

jag uppmuntras stundtals och känner närheten till Dig
Du som följer mig vart än jag går
men prövningar av olika slag sätter ofta djupa spår i mig
och ger min själ svidande sår

av den som vill få mig att avvika från vägen
och från målet som jag riktat in mig på
men jag fortsätter ändå, enträgen
outtröttligt fortsätter jag att gå

för jag vet att där framme finns kärlek och ljus
trygghet, sanning och varande liv
där finns lycksalighetens eviga rus
så sakta, men säkert, rör jag mig framåt, med försiktiga kliv

en dag hoppas jag av nåd få komma fram till min bestämmelseort
där slipper jag lida mer
när jag står där vid Din mäktiga port
och Din Himmelska Härlighet ser


© Ted Örnberg 2010
Foto:www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 823 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2010-06-12 19:15



Bookmark and Share


  arja savela
Grattis till stjärnan! Vacker poesi om en vandrares väg, skön melodi och tron som en röd tråd. Guld värt!
2010-06-29

  Miss Mod
Förtröstan
2010-06-20

  Maria T
Grattis till välförtjänt
GULDSTJÄRNA
2010-06-20

  Bibbi VIP
Grattis till placering av "Utvalda texter"!!!
2010-06-20

  En strimma av guld
Du skriver starkt den känsla denna trygghet som tron ger. Alla kan vi möta ljuset och se dess mål. Vackert skrivet.
2010-06-15

  Anna*
Känner igen mig väldigt i denna text. Bra!
2010-06-14

  Carola Bouvin
Fint och innerligt hoppfullt!
2010-06-14

  Maria T
Vi får gå in genom den
mäktiga porten och är
bjudna till Lammets
bröllopsfest
2010-06-12

  anits VIP
Mycket vackert och berörande om din vandring
så fint skrivit om att inte avvika från vägen som Han har
utstakat för alla som vill följa den
2010-06-12

  Bibbi VIP
Ty jag håller före, att denna tidens lidande äro att akta för intet mot den härlighet, som på oss kommer att uppenbaras." Romarebrevet 8:18

Applåder!
2010-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP