Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anakreonism nr 154

 

 

 

Hat

är en smärtsam väg

till ingenstans.

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Aforism) av © anakreon VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-12 20:36

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Om hat eller kärlek var ett val,
skulle väl alltid kärleken väljas.
För uti hatets dystra kval,
vill nog ingen människa dväljas.
Hat gör människan blind
och allting gott det förtränger.
En vänlig smekning på kind,
hatet till örfil förvränger.
*
Se forts min dikt Hat - Kärlek
2010-06-13

  lodjuret/seglare VIP
jag har sagt det förut
och jag säger det igen

(hat) förakt är kontraproduktivt
och gör envar dum i huvudet

den som klandrar eller slår
visar upp sitt eget självförakt
2010-06-12
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP