Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Panegyrik: (överdrivet) lovtal, oftast avsett att försköna verklighetsbilden.




Panegyrik

 

 

Nu hade han nått den höga ålder

när andra människor trodde att

livet gått förbi honom.

 

Men han, och endast han,

insåg att livet istället gjort halt hos honom,

för att berika och förljuva de stunder

han hade kvar på jorden.

 

Den insikten var så betydelsefull

att han hade råd att genast gå till sängs

och han sov djupt redan innan

mörkret omfamnat hans lilla stuga.




Fri vers (Fri form) av © anakreon VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-06-16 07:12

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  limerick
Mycket fin text som bokmärkes till tröst på ålderns höst.
2010-06-16

  Carl O Andersson
Funurligt
Få människor lever i dag – de flesta gör felaktigt förberedelser att leva i morgon. Men leva är farligt - man kan dö - och ingen vet om det är farligt att dö.
2010-06-16

  Lilla My* VIP
Härligt!! Underbar text om ålderdomens insikt!!
2010-06-16

  Yrre VIP
Mycket fint skrivet!
2010-06-16
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP