Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack för att jag påmindes om denna!<br>


Rensa Jordgubbar

 

 

Hon satt på bänken vid stuguknuten
och hade nog varit fast besluten
att rensa alla de röda bär
som nu låg spridda kring henne där.


Men ödet gjorde hon blev avbruten.
Nu satt hon med ena handen knuten
och blicken glasklar men märkligt fjär.
Så är vår tillvaro, efemär.

Tänk att få uppleva slutminuten
mitt i sitt livsvärv, så oavbruten,
som vore döden blott en chimär,
på livets måltid en god dessert.

I söndags fyllde hon åttiosju.
Jag hoppas att hon är lycklig nu.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 474 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-06-19 20:46

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
säga vad man vill om den här, men skriva kan du och med viss känsla också, gillar att texten är berättande och inte bara svammel som en del har en tendens att skriva...
2010-06-19
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP