Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

myrväsen - sitta tyst helnatt höst och som tröst en sovsäck, en eld, en värmande dryck. här föredras het glögg och tilltugg av nötter och ett månträd:)




Myrväsen

 

*

 

tystnad nu

 

en önskan

i skuggan av högljudd sommar

marknader festivaler kalas och stadstorg i kaos

 

dina löftens Laos, mina mötens minsta minne

 

en önskan

 

vänd nu

vänd i tid

 

*

 

en hälsning från minnet om sinnets njutning

en förskjutning i tid

 

jag vänder då till nu till sen och skapar

nytt Nu

 

en frid en tid bland vått och nertonande

mörknande marker

 

Kom

 

*

 

myra klampar

myren bubblar

över minnen en landgång

 

en svansångs klagan

(Den Ensamme)

 

*

 

det ljuder och djup

är Myrens mystik

 

myrans skepnad på myrkantens dimdis

 

skuggan som flackar

svepnad i kallskogs eftertid

 

invid

en stam kådig

nästa bärnstens skatt

 

Födelse

månträdet har vaknat

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-14 18:29



Bookmark and Share


  Tillbringaren VIP
Håller med Måna. En daglig dos Pot Pourripoesi är bra för att komma i olika stämningar och få inspiration. Vackert diktat.
2010-08-15

  Måna N. Berger
Tycker om! Ordet "kallskog" tilltalar mig särskilt. Du frammanar en sällsam naturstämning, ensamhetens mystik vid myrkanten, bra!
2010-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri