Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åskbjällran

Åskbjällran sjunger
sin klagande sång
och de höglagda gåtorna lyssnar
vishetens timma
har slagit sitt slag
men förtunnas i tidernas gång


Tusen och tusen
står kanterna fast
i de prisman som framtiden kväver
De luckras i myllan
och spicker itu
för de forntidens disiga ögon


Morgondagslarmet
dränker det hopp
som blev sprunget ur själar förgångna

Men daggdrömmens
vårblommors färgfulla fjäll
lockar fram allt det dagningen döljer




Bunden vers av Litorina
Läst 340 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-07-02 02:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Litorina
Litorina