Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blå hingst röd fågel


Brudgummen rider en blå hingst in i staden
bruden har en röd fågel i handen
                 

                  skört hängande över slitna avgrunder

                  men ändå

                  nakna

                           du hest sjungande röst

                  är de

                  två sammanhängande under

                  med smak av körsbär

        
      bakom sovalkovens brokiga
      förhänge ett djur
      med två drömmande
      huvuden under gula
      täcket av jord

      täcket av ord

                           




Bunden vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 848 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-07-07 04:44



Bookmark and Share


  objekt3
språket är finemang symboliken gliiiider jag vill dock klaga på formen ...

TYSTNAD ÄR INTE POESI ;)
2010-07-10

    ej medlem längre
Dikten tar mig till ett bokomslag med två arabiska fullblod och ett tecknat körsbärsträd vid en bäck. En skir bild, samma som jag får av denna dikt (man vet inte hur det slutar). Första gången jag läser dikten läser jag fel vid denna rad; ”åh hest sjungande röst” jag läser hest med isländsk stavning och det blir intressant jag får svårt att ändra till någonting hest från strupen men det är väl som konst all tolkning är tillåten. Åh dessa återkommande körsbär, när körsbärsblomman blommar är det fest men vad händer sedan med de tu blommorna när de utvecklat röda former; blir de uppätna eller ruttnar de bort, finns fler alternativ? kanske tänker jag och läser vidare.”3” allt levande under jord dör inte, så mycket vet vi, anpassningsförmåga etc., det intressanta här (som jag först störs av) är meningen ”täcket av ord” inom parentesen. Under ett täcke av ord finns alla möjligheter till någonting gott, det är då dikten öppnar sig för mig och smakar fullt ut. Kanske äter jag upp Eller låter dem ruttna på trädet; för att ge dem så långt liv som möjligt.
Välskriven dikt!
2010-07-10

  wayward - taiga
härlig lekfull poesi

för mig får du gärna skippa sista parentesen
och numreringarna
2010-07-07
  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP