Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

flöjel ( i vind )







den åttonde
regndroppen

gjorde havet fullkomligt
och duvhöken

såg sig besegrad
av vattendjupets
skyddande yta

/
under våg
kunde rommen
åter ruva ett slag

/



övergivna kläder
mot en överhettad granit
och sorg är inte längre smärta


om jag lägger ditt minne här
och går

är det inte för att glömma
det är för att möta något


någon


kanske gud ute vid kobben
eller bara det inre
det svåråtkomliga
längtansvärda

det orörda och det sällan älskade


/



och lägger jag ditt minne
just här bakom vid skuggan


så färdas du kanske åter
hitom livet












Fri vers av lyckeli
Läst 436 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-07-23 17:07



Bookmark and Share


  Malinosa
Vackert. Du målar verkligen med ord!
2010-07-26

  Paedur
Du skriver så bra som jag minns det. Med äkta korn ur gyllene ögonblick som hänger samman genom skickligt utnyttjande av språkets pauser. Här blandas dessa ljuvliga sommarbilder med det som kommer inifrån och kontrasterna ger genklang i båda sidor.

Vi människor älskar och smärtar och drömmer, allt på en varm klippa där havet tycks fullkomligt.
2010-07-23
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli